Home Αντιφασιστική Δράση ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

«Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με 20.000 ψηφοφόρους. Οι φασιστικές μεθοδεύσεις από τους νεοταξίτες ταραξίες της άκρας αριστεράς δεν θα περάσουν. Στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανήκουν οικογενειάρχες άνθρωποι, επαγγελματίες, με αρχές ήθος και αξίες. Η βία προέρχεται από την άκρα αριστερά και ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.» 23/12/09

 

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από την απάντηση του χανιώτικου πυρήνα της Χρυσής Αυγής στις καταγγελίες για συμμετοχή της στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν στα Χανιά το τελευταίο διάστημα. Να τους πιστέψουμε;

 

Η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στα ίδια τους τα λεγόμενα , όπως εμφανίζονται στο blog της Οργάνωσης Εθνικιστών Χανίων.

 

«Έρχονται αναρχικοί από Αθήνα για να «τελειώνουν» μια και καλή όπως λένε στο indymedia με τον συναγωνιστή Καρεφυλλάκη. Μιας και ο κ. Σφακιανάκης δεν μπορεί ή δεν θέλει… θα απαντήσουμε κατευθείαν στους «σκληρούς». Πώς θα φύγετε από την Κρήτη το σκεφτήκατε; Τους καημένους που θα μείνουν εδώ; Απαξιούμε και δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά μαζί σας… φροντίστε να το κάνουμε.»22\12\09

 

Θα μπορούσε να το εκλάβει κανείς ως μια μεμονωμένη ήπια απειλή από αυτές που κάποιες φορές χρησιμοποιούνται και μεταξύ φίλων! Έχουν, όμως,  προηγηθεί πολλά…

 

«Η ΟΕΧ ξεκαθαρίζει ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη των αναρχοάπλυτων στα Χανιά. Αν η κατάληψη δεχόταν επίθεση από ΟΕΧΙΤΕΣ θα το είχατε καταλάβει διότι πολύ απλά σήμερα ΔΕΝ θα υπήρχε κατάληψη! Επίσης αν οι ΟΕΧΙΤΕΣ επισκέπτονταν την κατάληψη δεν θα είχαν πρόβλημα να πάνε οποιαδήποτε ώρα, όπως και στο παρελθόν που 8 άνθρωποι ήρθαν και σας είπαν «καλησπέρα» και εσείς ήσασταν εκείνη την ώρα 200! Αυτά για να μην παίρνουν τα μυαλά των αναρχοάπλυτων αέρα…» 14\09\09

 

Με ποιον τρόπο άραγε θα έπαυε να υπάρχει η κατάληψη; Εκτός και αν οι «οικογενειάρχες» της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να μας πουν ότι η δύναμη του λόγου τους θα έπειθε τους κατοίκους της κατάληψης να επιστρέψουν στη θαλπωρή της οικογενειακής εστίας!

 

Ας πάρουμε όμως μια γεύση από «αρχές, ήθος και αξίες»:

 

 «Αντιφασίστα… σε σένα μιλάω!

 

Οι γελοίοι αναρχοκομμουνιστές μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να ματαιώσουν λέει την εθνικιστική κατασκήνωση των πυρήνων Κρήτης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Διαβάζοντας όσα γράφουν είναι πραγματικά να γελά κανείς. Πότε ρε απλυταριά εμείς είπαμε ότι θα μαζευτούμε στην πλατεία αγοράς και δεν το θυμόμαστε; Αυτό που αρχικά είχαμε σκοπό να κάνουμε το κάναμε. Μαζευτήκαμε εκεί που πραγματικά είχαμε προσυμφωνήσει και ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας. Γιατί ρε αναρχοάπλυτα δεν λέτε ότι μαζευτήκατε εκεί όχι για να ματαιώσετε την διαδρομή μας αλλά για να λέτε ότι κάτι κάνατε; Γιατί δεν λέτε ότι μαζευτήκατε στην αγορά που υπάρχει σχετική ασφάλεια διότι γνωρίζετε ότι εκεί δεν θα μας βρείτε μπροστά σας για έναν και μόνο λόγο, διότι εμείς σεβόμαστε τους ανθρώπους στις βιτρίνες των οποίων θα εκτονωθείτε ρε αλήτες… Αυτός είναι και μοναδικός λόγος που δεν περάσαμε να σας πούμε μια… καλημέρα. Γιατί ξέρετε ότι αν ερχόμασταν θα σκορπίζατε χεσμένοι σε δευτερόλεπτα και θα εκτονωνόσασταν στις βιτρίνες κατά την προσφιλή σας συνήθεια.

Με 30 χαζογκόμενες και 15 όργια που άμα εμφανιστούμε θα χεστούν πάνω τους φαντάζεστε ότι θα μας αντιμετωπίσετε;

 

Και για να τελειώνουμε διότι δεν έχω σκοπό να ασχολούμαι και πολύ μαζί σας.

Βάλτε καλά στο νου σας τα παρακάτω:

1) Στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα είμαστε αρκετοί, πολλά χρόνια τώρα, τόσοι ώστε να είμαστε ο εφιάλτης σας.

2) Σας επιτρέπουμε να ξεμυτίζετε από τις τρύπες σας απλά και μόνο διότι ΕΜΕΙΣ έχουμε επιλέξει να μην ασχολούμαστε μαζί σας. Με τελειωμένους δεν χάνουμε τον χρόνο μας εκτός κι αν ξεπεράσετε τα όρια.

3) Μην μας προκαλείτε διότι θα αλλάξουμε τακτική και μετά θα κρύβεστε.

4) Στην Κρήτη δεν περνάει η ψευτομαγκιά σας. Εύκολα αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πολλούς από εσάς να αλλάξουν νησί.

5) Επειδή τα περισσότερα από εσάς είναι χαζοφοιτηταριά και χαζογκόμενες που ποτέ δεν έχουν δει καλογέρου καρύδια χαλαρώστε λίγο γιατί είστε στο όριο να περάσετε από το παιχνιδάκι (που σας το επιτρέπουμε) σε σοβαρές καταστάσεις. Μετά κάποιοι από εσάς θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μην ξεχνάτε και εμείς ξέρουμε ποιοι είστε.

6) Και κάτι τελευταίο ρε κοπρίτες… χρόνια τώρα μας ψάχνετε, ακόμα να μας βρείτε; Μικρά είναι τα Χανιά. Προς το παρόν συνεχίστε να αλλάζετε γωνιά όταν βλέπετε κάποιους από εμάς γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

 

Υ.Γ Να θυμάσαι άπλυτε: Η κόκκινη γραμμή που χωρίζει το παιχνιδάκι με τις σοβαρές καταστάσεις είναι πολύ λεπτή… πάρα πολύ λεπτή.»

 8/09/2009 

 

 

Το παραπάνω –ενδεικτικό του ήθους και των αξιών- κείμενο αναρτήθηκε στις 8 Σεπτέμβρη του 2009.

Το περιεχόμενο του είναι ξεκάθαρα απειλητικό και ενδεικτικό της συνέχειας…

Λίγες μέρες αργότερα ξεκινάνε οι φασιστικές επιθέσεις.

 

Νωρίτερα  είχε προηγηθεί η προετοιμασία.

 

«Όμως μια ομάδα “διαφορετικών” νέων ανθρώπων, με ιδανικά και αξίες μαζευτήκαν και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο με πολλές εκπλήξεις και ουσιαστικές και χρήσιμες πρακτικές. Μακριά από τον ξεπεσμό των νεοελλήνων και με απόλυτη πειθαρχεία ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εθνικιστική κατασκήνωση Κρήτης συσφίγγοντας τις σχέσεις και την συντροφικότητα μεταξύ των μελών των πυρήνων της Κρήτης.» 8\09\09

 

 

 

Αν αναρωτηθήκατε ποιες ήταν οι «ουσιαστικές και χρήσιμες» πρακτικές, οι παραπάνω φωτογραφίες (που όπως και τα παραπάνω κείμενα βρίσκονται στο blog της ΟΕΧ) θα σας λύσουν κάθε απορία.

 

Αυτοί είναι οι «οικογενειάρχες άνθρωποι, επαγγελματίες, με αρχές ήθος και αξίες». Όσες μάσκες και να φορούν προδίδονται από την ίδια τους τη μισάνθρωπη ιδεολογία και την ανάγκη τους να προπαγανδίζουν τις βίαιες –εγκληματικές τακτικές τους. Κρυμμένοι στο ημίφως, που τους παρέχει η ανοχή από κόμματα και ασφαλίτικους κύκλους, παίζουν το ρόλο των «αγανακτισμένων πολιτών» εξασφαλίζοντας την ατιμωρησία των εγκλημάτων τους.

Τα σχόλια περιττεύουν!